Vlag van Nederland

Advocaat: ‘Aas niet op positie Blind’

WK 2018 Door op 24 mei 2016 om 15:20 uur

Blind en Advocaat © Pro Shots

In de rol van assistent is Dick Advocaat terug bij het Nederlands elftal. In het Portugese Lagos deed hij vanmiddag voor het eerst zijn woord tegenover de pers.

“Voor mij voelt dat niet gek”, zegt Advocaat op de vraag hoe het is om nu als assistent bij Oranje te zitten. “Mijn ego is hier niet te groot voor, ik vind dit gewoon leuk. Ik ben begonnen als assistent, heb daarna een aardige carrière gehad en eindig nu ook weer als assistent.”

Meer over

Toch is het niet zeker dat hij ook assistent blijft, want het blijft kriebelen om hoofdtrainer te zijn, vooral bij een land: “Ja, als ik nog eens de kans krijg om als bondscoach naar een groot toernooi te gaan, dan wil ik dat nog wel.”


Dat zal echter absoluut niet bij Oranje zijn, zegt de kleine advocaat: “Dat zeker niet. Als er iets gebeurt met Blind, wat dan ook, dan ben ik weg. Daar hebben we het over gehad en dat vind ik niet meer dan normaal.”

Tenslotte zegt Advocaat dat hij ervan overtuigd is dat Oranje naar het WK 2018 in Rusland gaat. “Ik weet zeker dat er genoeg kwaliteit in dit team zit om ons te plaatsen voor het WK. Natuurlijk zitten er een paar aardige landen in onze poule, maar wij kunnen ook aardig voetballen. Ik ga ervan uit dat wij het WK halen.”