Na het mislopen van het EK in Frankrijk, kan het Nederlands elftal zich gaan richten op het WK 2018. Wij kijken naar de spelers van Oranje, met vandaag: onze aanvallers. Hoe ziet de toekomst van Nederland eruit qua aanvalslinie?

Memphis Depay

Memphis Depay

© Pro Shots

Memphis gooide hoge ogen op het WK in Brazilië en vertrok naar Manchester United. Bij de Engelse grootmacht heeft de vleugelaanvaller het echter zwaar. In de komende oefenduels hopen wij de ‘oude’ Memphis weer te zien, zodat de aanvaller kan vlammen op het WK in Rusland.

Luciano Narsingh

Luciano Narsingh

© Pro Shots

De vleugelspeler heeft last van enorm veel concurrentie op de flanken en dus speelt de 25-jarige Narsingh lang niet in alle duels van Oranje mee. De aanvaller zal hard moeten werken om een basisplek te verdienen in Rusland.

Luuk de Jong

Luuk de Jong

© Pro Shots

De Jong scoorde dit seizoen 25 goals voor PSV en wij hopen dat hij deze vorm ook laat zien in de volgende oefeninterlands. De spits is pas 25 jaar, maar moet zichzelf wel laten zien tijdens wedstrijden van Oranje, anders lijkt hij een basisplaats op het WK te kunnen vergeten.

Quincy Promes

Quincy Promes

© Pro Shots

De vleugelaanvaller gooit hoge ogen in Rusland en ook bondscoach Danny Blind geniet van de 24-jarige Promes. De speler van Spartak Moskou speelde de afgelopen interlands mee en behoudt waarschijnlijk zijn plek.

Bas Dost

Bas Dost

© Pro Shots

Dost wordt voornamelijk als back-up gebruikt, maar is een meer dan prima spits. De aanvaller van VfL Wolfsburg is net hersteld van een blessure en zal zich in de komende maanden moeten laten zien bij zijn club.

Arjen Robben

Arjen Robben

© Pro Shots

Robben is de held van velen, maar behoort inmiddels bij de oude garde. De 32-jarige aanvaller is vaak geblesseerd en zou wel eens na het WK in Rusland kunnen stoppen. Of wordt het tijd dat een jongeling zijn plaats inneemt?

Robin van Persie

Robin van Persie

© Pro Shots

De spits zit een beetje in hetzelfde schuitje als Robben. Met zijn 32 jaar nog altijd een goede spits, mits in vorm. Blind ziet het echter totaal niet zitten in de voormalig aanvalsleider van Oranje en het lijkt er dus ook niet op dat Van Persie meegaat naar Rusland.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar

© Pro Shots

Huntelaar speelde de afgelopen interlands niet meer, maar liet afgelopen week weten dat hij nooit zal bedanken voor het Nederlands elftal. Ook deze spits is 32 en lijkt niet meer te moeten rekenen op een basisplaats bij Oranje.

Vincent Janssen

Vincent Janssen

© Pro Shots

De spits van AZ brak dit seizoen door en maakte ook in zijn eerste interlands indruk. Als de 21-jarige Janssen zich zo blijft ontwikkelen, lijkt hij een zekerheid te zijn in Rusland.

Voor de toekomst

Anwar El Ghazi

© Pro Shots

Met Anwar El Ghazi, Jean-Paul Boëtius, Ricardo Kishna en Vincent Vermeij bij Jong Oranje zijn er genoeg talenten die mogelijk doorbreken in de hoofdmacht. In de jeugd lopen ook talenten als Steven Bergwijn en Vince Gino Dekker rond.

Deze namen zijn er ook nog

Jeremain Lens

© Pro Shots

Natuurlijk mogen wij Jeremain Lens, Eljero Elia en Jürgen Locadia niet vergeten in dit lijstje. Zij zijn aanvallers die al eens bij de selectie zaten en mogen hopen op het WK.