Vlag van Nederland

Voorbeschouwing Ierland – Nederland

WK 2018 Door op 27 mei 2016 om 17:13 uur

Voorbeschouwing Ierland - Nederland © Pro Shots

Vanavond staat de wedstrijd Ierland – Nederland op het programma. Om 20:45 uur zullen de Oranje Leeuwen het in het Aviva Stadium opnemen tegen The Boys in Green.

Bondscoach Danny Blind kan in het duel niet beschikken over Daley Blind. De verdediger is geblesseerd. Eerder haakten onder meer Wesley Sneijder, Arjen Robben en Davy Pröpper af.


Meer over

Ierland is er veertien keer niet in geslaagd om Oranje te verslaan; er werd elf keer verloren en drie keer gelijkgespeeld. De laatste nederlaag van Nederland tegen Ierland dateert uit 2004.

Ierland staat 29ste op de laatste FIFA-ranking, terwijl Nederland het moet doen met een 15de plaats. Na het duel met de Ieren staan voor Oranje in de week erna ook nog de duels Polen – Nederland (woensdag 1 juni) en Oostenrijk – Nederland(zaterdag 4 juni) op het programma.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Veltman, Bruma, Van Dijk, Willems, Wijnaldum, Strootman, Bazoer, Promes, Janssen, Depay

Vermoedelijke opstelling Ierland: Randolph, Coleman, O’Shea, Keogh, Brady, Arter, Whelan, Hendrick, Hoolahan, Long, Walters

Wedstrijdfeiten
Tegenstander: Ierland
Rubriek: Aanloop WK 2018
Wedstrijdtype: Oefenwedstrijd
Wedstrijddatum: 27 mei 2016
Aanvang wedstrijd: 21:45 uur
Plaats: Aviva stadium, Dublin
Uitzending: SBS6 om 21:00 uur
TV-commentator: N.N.B.