Woensdagavond staan in Gdansk Polen – Nederland op het programma. Het Nederlands elftal neemt het op tegen de Polen, met onder andere Arek Milik in de gelederen. Polen gebruikt het duel met Oranje als voorbereiding op het EK 2016 in Frankrijk.

Nederland speelde 14 keer eerder tegen Polen. Vijf keer ging de overwinning naar Oranje, zes keer eindigde het duel gelijk en drie keer ging de winst naar Polen. De laatste editie was in 2000, in aanloop naar het EK, dat in Nederland en België plaatsvond.

Nederland speelde de laatste oefenwedstrijd voor EURO 2000 in een bloedheet Lausanne in Zwitserland. Dat het zo warm was dat was wel te merken aan de felheid van de spelers en het tempo waarin het duel gespeeld werd.

Oranje kwam in de 29e minuut op voorsprong door een goal van Frank de Boer, die zijn vrije trap achter de bekende doelman Jerzy Dudek schoot. Tien minuten later stond het echter alweer 1-1 door een doelpunt vanm Kryszalowicz.

In de tweede helft was het Patrick Kluivert, die later ook een prima EK speelde, die twee keer scoorde, waardoor Oranje het duel met een 3-1 overwinning afsloot.