Memphis Depay heeft geen goed seizoen achter de rug en dat heeft ook zijn weerslag op zijn spel bij het Nederlands elftal. De aanvaller toont begrip voor de kritiek.

Depay was niet tevreden na het 1-1- gelijkspel tegen Ierland. “Als er niet goed wordt gespeeld, dan geniet je er minder van en ben je na afloop chagrijnig”, vertelt de aanvaller tegen FOX Sports.

De voormalig PSV’er begrijpt de kritiek die Oranje krijgt. “Er zit een wereld van verschil tussen wat we hebben laten zien op het WK en wat we hebben laten zien in de afgelopen periode. Niemand zit daar op te wachten.”

“We willen frisse spelers aan de zijkanten, die vrij voetballen, een man passeren, voorzetten geven en doelpunten maken. Maar we verloren te vaak de bal, ook ik. Dan is het ook moeilijk om in de wedstrijd te komen”, aldus Depay.

Zijn tegenvallende seizoen bij United heeft hem ook geen goed gedaan. “Dan ga je misschien met minder zelfvertrouwen wedstrijden in. Het is aan mij het vertrouwen dat ik krijg op te pakken. Daar moet ik iets mee doen.”

“Die Memphis, die iedereen voorbij loopt, komt dan vanzelf wel weer”, besluit de bekritiseerde aanvaller.