Vlag van Nederland
Hans van Breukelen oude foto

‘Van Breukelen loodst Oranje naar WK 2018’

WK 2018

Als we oud-doelman Ronald Waterreus moeten geloven heeft de KNVB er uitstekend aan gedaan om Hans van Breukelen aan te stellen als technisch directeur van de voetbalbond. De PSV’er spreekt in zijn column in VI lovende woorden over zijn voorganger bij de Eindhovenaren.


“Uit eigen ervaring weet ik wat hij als commissaris bij PSV heeft neergezet”, aldus Waterreus. “Toon Gerbands en Marcel Brands krijgen terecht de credits voor het feit dat de club onder hen professioneler en volwassener is geworden. Maar weinigen weten dat Van Breukelen hierin een belangrijke factor was. Alle mensen op de werkvloer zijn vol lof over hem.”

“En dat is niet zo gek. Van Breukelen bezit kwaliteiten die in de voetballerij moeilijk te vinden zijn, en al zeker niet in één persoon. Hij is integer, betrouwbaar, betrokken en gedreven. En onderschat zijn staat van dienst niet, hè. Hans was geen natuurtalent, maar wel een man die dankzij zijn nooit aflatende inzet een Europa Cup 1, een EK-titel en talloze kampioenschappen won. Hij sluit dus feilloos aan op dat rapport van de bond, Winnaars van morgen.”

“Van Breukelen is bij uitstek een winnaar. Daarnaast is hij ongelooflijk loyaal. Ik las in VI dat Dick Advocaat niet uitsluit dat hij opstapt bij Oranje, wanneer er een leuk treintje langskomt in Den Haag. Zal Hans nooit doen. Hij zal zich vol passie inzetten om zijn klus succesvol af te ronden.”

De laatste uitspraak is een opvallende: “Voor mij staat één ding vast, als Hans van Breukelen zich niet gek laat maken door die kritiek, loodst hij Oranje naar het WK van 2018.”

Auteur: Max
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,