Vlag van Nederland

Advocaat alweer weg: “Verbaasd en teleurgesteld”

WK 2018 Door op 15 augustus 2016 om 10:14 uur

advocaat-alweer-weg-bij-oranje © Pro Shots

De terugkeer van Dick Advocaat bij het Nederlands elftal was van korte duur. Advocaat heeft een aanbieding van Fenerbahce en houdt het alweer voor gezien bij Oranje.

Dat tot grote teleurstelling van bondscoach Danny Blind en kersverse directeur Hans van Breukelen. De Hagenaar zat slechts drie wedstrijden op de bank bij het Nederlands elftal.

Meer over

“Ik ben verbaasd en teleurgesteld”, laat Blind aan het AD weten. “Toen ik Dick in het voorjaar benaderde om assistent te worden gaf hij mij de indruk dat hij zich daar voor langere termijn aan wilde verbinden. Maar goed, het heeft geen zin er lang bij stil te staan, we moeten door. Vanaf nu gelden alleen de wedstrijden tegen Griekenland en Zweden. Er is werk aan de winkel.”


Ook Van Breukelen baalt: “Ik ben onaangenaam verrast. Natuurlijk ken ik de voetbalwereld en ik weet dat dergelijke zaken kunnen gebeuren. We richten ons nu op het zoeken naar een vervanger.”

De enige overgebleven assistent-coach van Oranje is Marco van Basten, want Ruud van Nistelrooy ging eerder al als spitsentrainer bij PSV aan de slag.