Vlag van Nederland

Gullit boos om uitspraken Van Breukelen

WK 2018 Door op 26 augustus 2016 om 16:21 uur

Hans van Breukelen © Pro Shots

Ruud Gullit wordt geen assistent-bondscoach van het Nederlands elftal, zoveel is zeker. De redenen voor die verrassende afwijzing zijn echter onduidelijk.

Technisch directeur Hans van Breukelen beweert dat Gullit een garantie wilde dat hij na Blind bondscoach mocht worden en de job weigerde toen hij die zekerheid niet kreeg. De oud-international noemt die beweringen ‘pertinent onwaar’.


Meer over

“Ik heb gevraagd aan de bond of ik op papier kon krijgen of ik bij een vertrek van Blind opnieuw kon onderhandelen over mijn positie”, legt Gullit uit aan de NOS. “Voor Van Breukelen was dat logisch, maar hij weigerde om dat in het contract te zetten. Daar kon ik niet mee leven. Op de dag dat Van Breukelen in Zeist de deur achter zich dichttrekt, is die mondelinge afspraak niets meer waard.”

Ook wilde Gullit een vertrekclausule in zijn contract, net als Dick Advocaat dat had. Daar weigerde Van Breukelen eveneens aan mee te werken. “Een clausule om te vertrekken bij een verbeterde aanbieding is heel normaal in de voetbalwereld”, vindt Gullit echter.