Het Europees Kampioenschap zit nog vlak achter ons en we gaan alweer kijken naar het volgende toernooi. Nederland begint op 6 september al met de eerste kwalificatie wedstrijd tegen het Zweden van Zlatan Ibrahimovic die inmiddels in Engeland goed aan het draaien is.

Trainers
Dick Advocaat was pas sinds mei de assistent van Danny Blind en vertrekt nu al naar Fenerbache. Het vertrek van Advocaat komt als een verrassing aan bij de KNVB en ook Blind had verwacht dat Advocaat voor een lange termijn zal blijven. Blind wil graag verder kijken naar de kwalificatie wedstrijden met zijn nieuwe assistent; Ruud Gullit.

Kwalificatie
Nederland heeft een zware loting gekregen en zal het niet makkelijk krijgen met teams als Frankrijk en Zweden. Ook Bulgarije en Wit-Rusland zijn geen makkelijke tegenstanders, de laatste ploeg is Luxemburg en heeft de minste kans volgens de bookmakers.

Alleen de nummer één zal zich rechtstreeks plaatsen voor het WK in Rusland, de acht beste nummers twee van de negen groepen zullen een play-off moeten spelen voor de vier overige Europese plaatsen.

Verder heeft België een makkelijke poule en zullen ze er hoogstwaarschijnlijk in Rusland weer bij zijn, met teams als Bosnië, Griekenland, Cyprus en Estland.

Fifa Ranking
Nederland staat bijzonder laag in het klassement op een 26e plaats, wat historisch te noemen is want Nederland stond nog nooit zo laag. Gaat het Nederland lukken zich met de komende wedstrijden weer in de top 20 te komen.

Jij kunt live wedden op het Nederlands Elftal met de kwalificatie wedstrijden, denk jij dat we weer mogen juichen voor Oranje in Rusland?