Vlag van Nederland

Gullit wil nog steeds assistent worden

WK 2018 Door op 31 augustus 2016 om 11:51 uur

Ruud Gullit commentator bij Oostenrijk - Nederland © Pro Shots

Als het aan Ruud Gullit ligt, gaat hij nog steeds aan de slag als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De oud-international wees de baan eerder nog van de hand.

Gullit verwijt technisch directeur Hans van Breukelen dat hij in hun gesprek verzweeg dat Marco van Basten op punt van vertrek stond. Zelf was Gullit daar toen al van op de hoogte.


Meer over

Dat betekent echter niet dat de ex-voetballer nooit meer aan de slag wil bij de voetbalbond. “Ik denk dat het nu belangrijk is dat ze schoon schip maken bij de KNVB, dat het gerommel over is”, stelt Gullit bij Radio 1. “En als ze dan naar me toe komen, dan is het anders. Maar zoals het nu is gegaan, is niet de juiste manier.”

De Amsterdammer was jaren geleden voor het laatst als coach actief, maar heeft wel wat ideëen om het Nederlandse voetbal er weer bovenop te helpen: “Cruijff kocht spelers die karakteristieke eigenschappen hadden voor bepaalde posities. Je moet op zoek gaan naar karakters. Wij doen een heleboel dingen goed qua opleiden, maar je moet stoppen om alles voor te kauwen.”