Vlag van Nederland
Wk kwalificatie Nederland - Frankrijk

De pers is het eens: sterk Oranje heeft dikke pech

WK 2018

De Nederlandse dagbladen zijn het roerend met elkaar eens, daags na het zure gelijkspel tegen Zweden: er had veel meer ingezeten voor Oranje in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd voor het EK 2018.


Het AD kopt dat het tegenzit en vestigt vooral de aandacht op de afgekeurde goal van Bas Dost. Onterecht, zo vindt de ochtendkrant. Ook De Volkskrant stelt dat een opsteker Oranje niet gegund is, maar wijst er wel op dat het missen van zoveel kansen ook onkunde aantoont. Verslaggever Willem Vissers kijkt alvast vooruit: “De komende twee thuiswedstrijden moeten er minimaal vier punten gehaald worden. Dus: winnen van Wit-Rusland, niet verliezen van Frankrijk. Dan staan ze er toch nog wel oké voor.”

De Telegraaf vindt dat Oranje weer kleur krijgt, maar stelt daarbij dat de ploeg van Danny Blind zichzelf tekort deed. “Het mag gewoon niet”, stelt het dagblad. “Danny Blind heeft allesbehalve het geluk aan zijn achterste hangen.”

Ook het Zweedse Aftonbladet beseft dat Zweden zich gelukkig moet prijzen met een punt. Dat wordt onderstreept door het Engelse The Sun, dat spreekt over een ‘gestolen punt’. 

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,