Iedereen heeft een mening over de gang van zaken bij de KNVB en ook oud-international Ronald de Boer doet in zijn VI-column een duit in het zakje. Als het aan De Boer ligt, keert Louis van Gaal terug bij de voetbalbond.

De voormalig speler van Ajax en FC Barcelona vindt dat de aanstelling van Gijs de Jong als opvolger van Bert van Oostveen veel te snel is gegaan. “Je ziet het ook bij de FIFA, de UEFA en andere nationale bonden gebeuren: het is ons kent ons”, observeert De Boer. “Het gaat me hier niet om Gijs de Jong. Hem ken ik eigenlijk amper, dat is misschien ook wel typerend, maar hij verdient het voordeel van de twijfel. Wat me verraste, was de ondoorzichtige besluitvorming.”

Het zou beter zijn als de KNVB wat meer de tijd neemt voor dit soort grote beslissingen, stelt De Boer. “Maak een kandidatenlijst, overleg daarover met de clubs”, aldus de voetbalanalist.

En passant pleit hij ook voor een terugkeer van een voormalig bondscoach: “Ik raad de KNVB aan Louis van Gaal weer bij de bond te betrekken. Hij moet het natuurlijk zelf wel willen, maar het lijkt me goed als Louis een adviesrol gaat vervullen. Zonder de stress van een vaste functie kan hij zijn expertise dan inbrengen. Zeker in de huidige situatie zou Van Gaal goud waard zijn voor de KNVB.”