Vlag van Nederland

Ruzie tussen KNVB en Bayern München

EK 2012 Door op 15 oktober 2010 om 09:41 uur

Het meespelen van Mark van Bommel in de wedstrijd Nederland-Zweden krijgt nog een vervelend staartje. Bayern München dreigt met gerechtelijke stappen omdat de middenvelder voor meerdere wedstrijden is uitgeschakeld.

Voorafgaand aan de wedstrijd drong Bayern aan Van Bommel toch vooral niet op te stellen, omdat de voetballer klachten had aan zijn knie. De medische staf van Oranje vond echter geen ernstige blessure en dus voetbalde de middenvelder na een uitgebreide second opinion gewoon 72 minuten mee.

Meer over

Bayern München constateerde echter een dag na de wedstrijd dat Van Bommel wel degelijk een kwetsuur aan de knie heeft, die hem in ieder geval voor het Bundesliga-duel aankomend weekend én de Champions League-wedstrijd volgende week uitschakelt.


Bayern is boos, en dreigt nu de KNVB voor de rechter te slepen. De Nederlandse bond wil echter eerst gesprekken met de Duitse club aangaan.

“We proberen een normaal contact tot stand te brengen”, aldus Bert van Oostveen in het AD. “We hebben de knie van Van Bommel ook nog eens door een onafhankelijke arts laten beoordelen.”

Ook het geval Robben is voor Bayern nog niet afgelopen. De aanvaller is sinds het WK geblesseerd en daarvoor eist de Duitse club financiële compensatie. Ook dit dreigen ze via de rechter klaar te spelen. De KNVB is daar niet bang voor.

“Ik heb liever dat ze vandaag dan morgen naar de rechter gaan,” aldus Oostveen.