Zijn carrière bij Manchester United mag dan wel in het slop zitten, zijn zelfvertrouwen is amper aangetast. Memphis speelde dit seizoen welgeteld pas 94 minuten voor de ploeg van Mourinho, maar laat aan het AD weten te azen op een nieuwe kans bij Oranje: ”Ik zit echt goed in mijn vel. Ik heb vertrouwen. Ik voel ook veel vertrouwen. Alleen krijg ik de kans nog niet om dat te laten zien op het veld. Dat is jammer, frustrerend soms. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat moment gaat komen.”

”De bondscoach kan me niet elke dag zien trainen in Manchester. Ik zie dit als een kans om mee weer te laten zien. Om me te bewijzen.”

Memphis Depay

Memphis Depay © Pro Shots

Ondanks zijn onaantastbare zelfvertrouwen, geeft Memphis aan wel een zware periode te hebben doorgemaakt. Zeker onder Louis van Gaal, de man die hem hoogstpersoonlijk naar Old Trafford haalde: ”Ik ben altijd in mezelf blijven geloven, maar het is denk ik wel logisch dat het steeds moeilijker werd.”

”Zeker de laatste maanden waren teleurstellend. Toen ik er in de Cup Final niet bij zat, deed dat pijn.”

Het jonge supertalent van Nederlandse bodem kon de zomerstop dan ook perfect gebruiken om zijn hoofd leeg te maken en zijn zinnen te zetten op een herstart onder Jose Mourinho. Ook dat deed Memphis weer op geheel eigenwijze: ”Helemaal mijn hoofd leeg maken. Dat was nodig. Na die laatste periode was het: Control-Alt-Delete. Ik moest het kwijt zien te raken. Weg ermee. Bam. Helemaal opnieuw beginnen.”

Mocht Blind gebruik maken van Memphis tijdens de kwalificatiewedstrijden, dan kan de bondscoach rekenen op een ontketende doelpuntenmachine: ”Ik ben een loaded gun, een geladen geweer, klaar om afgeschoten te worden. Snap je?”

Vrijdagavond speelt Nederland het kwalificatieduel tegen Wit-Rusland. Dan zullen we zien welk geweer Memphis heeft meegenomen in zijn ongetwijfeld grote en extravagante koffer.