Vlag van Nederland

Toen: Oranje vernedert Frankrijk op EK 2008

WK 2018 Door op 10 oktober 2016 om 16:39 uur

Toen: Oranje vernedert Frankrijk op EK 2008

Zorgelijk is de sfeer in Nederland nadat Oranje wordt geplaatst in groep C met wereldkampioen Italië, vicekampioen Frankrijk en het laaggeklasseerde Roemenië. Het Oranjelegioen heeft weinig vertrouwen in een stunt en verwacht na de groepsfase afscheid te nemen van het EK in 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Geheel onterecht zo blijkt op 13 juni 2008, wanneer Nederland het vier dagen na de winstpartij tegen Italië (3-0) opneemt tegen Frankrijk.

Na een sterke openingsfase opent Dirk Kuyt de score met een rake kopbal uit een hoekschop van Rafael van der Vaart. In de tweede helft komt Nederland op een 2-0 voorsprong. Na een briljant actie van Ruud van Nistelrooij vindt Arjen Robben Robin van Persie in het strafschopgebied, die vervolgens simpel afrondt. Na de 2-1 van Thierry Henry tilt Arjen Robben het verschil één minuut later weer naar twee. De Groninger haalt uit een verrassende hoek de trekker over en verschalkt doelman Coupet. Vlak voor tijd tekent Wesley Sneijder met een zondagsschot voor het slotakkoord.


Meer over

Vanavond speelt Nederland wederom tegen Frankrijk, nu in het kader voor de kwalificatie van het WK in Rusland. Even lekker in de stemming komen voor dit duel? Kijk dan deze héérlijke video van Frankrijk-Nederland uit 2008: