Het Nederlands elftal neemt het morgenavond in de Amsterdam ArenA op tegen Frankrijk. Na de 4-1 overwinning op Wit-Rusland werkt Oranje met vertrouwen toe naar dat duel. Kevin Strootman weet echter dat het toch nog wel wat beter moet dan afgelopen vrijdag.

“Ik ben tevreden met de uitslag tegen Wit-Rusland, maar tegen Frankrijk zullen we een hoger niveau moeten halen”, aldus Strootman tegen nu.nl.

“De ruimte tussen de linies werd te groot, waardoor Wit-Rusland kansen kreeg. In de rust werd dat benadrukt, maar meteen daarna kregen we een goal tegen. Dat soort fouten kunnen we ons tegen Frankrijk niet permitteren. We mogen niet weer zoveel kansen weggeven”, vervolgt de middenvelder.

“Eindelijk gingen we weer met applaus van het veld. Dat was lang geleden. Mooi om te zien dat de mensen tevreden waren. Dat moet maandag weer het geval zijn.”

Ook tegen Frankrijk moet Oranje voor de drie punten gaan: “Ik kan nu niet zeggen dat ik alleen met winst tevreden ben, dat hangt van het wedstrijdverloop af. Maar ik vind wel dat drie punten de insteek moet zijn. Ik kijk ernaar uit. Dit zijn de mooiste wedstrijden. We moeten laten zien wat we waard zijn.”