Vlag van Nederland
Didier Deschamps

Voorbeschouwing Nederland – Frankrijk

WK 2018

Vanavond strijden Nederland en Frankrijk in de Amsterdam ArenA om de leiding in groep A. Beide teams verzamelden na twee duels vier punten. Echter heeft de ploeg van Danny Blind een licht voordeel ten opzichte van de bezoekers. Oranje heeft namelijk een beter doelsaldo.


Ondanks de matige resultaten van Oranje in het recente verleden is de Franse bondscoach Didier Deschamps onder de indruk van Nederland: ‘’Een eindtoernooi missen, dat kan gebeuren. Dat is ons lang geleden ook overkomen.’’

‘’Nederland heeft nog steeds een sterk team. Met jonge spelers en met spelers die veel ervaring hebben. Het is niet makkelijk om tegen ze te spelen. Ze hebben veel kwaliteit.’’

Niet alleen Deschamps spreekt vol lof over het Nederlands elftal, ook Tottenham doelman Hugo Lloris waarschuwt voor een krachtig Oranje: ‘’We spelen tegen een van de talentvolste teams van Europa. Ze hebben veel jonge spelers die bij goede Europese clubs spelen. Het feit dat ze er niet bij waren op het EK, maakt ze mentaal misschien wel sterker.’’

Iets wat Oranje ongetwijfeld niet sterker zal maken is de afwezigheid van Wesley Sneijder. De aanvoerder van Nederland haakte af vanwege een bovenbeenblessure. Tijdens het duel tegen Wit-Rusland werd Sneijder in de rust al naar de kant gehaald. Vervanger voor de middenvelder haalde Blind in de persoon van Tonny Vilhena.

Ook Didier Deschamps zit met zorgen rondom een middenvelder in zijn maag. Volgens de bondscoach van de bezoekende partij laat Paul Pogba namelijk niet zien wat hij zou moeten laten zien. De duurste speler ter wereld stelde volgens Deschamps in het duel tegen Bulgarije ernstig teleur: ‘’Paul deed goede, maar ook slechte dingen. Hij kan en moet het beter doen, Paul realiseert zich dat ook. Misschien komt hij op een andere positie iets beter uit de verf, als hij meer het spel naar zich toe kan trekken’’, aldus Deschamps.

copyright-proshots-1225579

Nederland verdedigt tegen Frankrijk een indrukwekkende reeks. In de laatste 34 WK-kwalificatieduels bleef Oranje namelijk ongeslagen. Van de 34 wedstrijden won Nederland er 31(!) en werd er slechts drie maal gelijkgespeeld. Een reeks die geen enkel land sinds deze eeuwwisseling wist te evenaren.

Toch zal Didier Deschamps vol vertrouwen toeleven naar de kraker in Amsterdam. Hij kwam in zijn carrière als speler en trainer Blind namelijk al vijf keer tegen en in geen enkel duel wist Blind te winnen. Met deze elf gaat Blind vanavond een poging doen aan deze negatieve serie een eind te maken.

Auteur: Tom
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , , , , ,