Danny Blind heeft gereageerd op de uitspraken van Aad de Mos. De oud-coach en voetbalanalist gaf vorige week het advies om afscheid te nemen van Arjen Robben. Robben – geblesseerd aan zijn ribben –  moest voor de zoveelste keer afhaken bij het Nederlands elftal.

Toch wil Blind van een mogelijk afscheid niets weten: ”Ik zou wel gek zijn als ik dat zou doen. Als Robben fit is, dus goed, dan selecteer ik hem, hoor.”

Robben: "We moeten ons schamen"

© Pro Shots

Duidelijke woorden van de bondscoach, die erkent dat Robben zich in een compleet andere situatie bevindt dan zijn leeftijdsgenoten: “Het is niet makkelijk afscheid te nemen van een generatie. Maar je moet handelen naar de situatie. In sommige gevallen (Van der Vaart, Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar) zijn die stappen al gezet. Bij anderen (Robben en Sneijder) nog niet. Maar die hebben niet meer jarenlang de tijd. Dit is een normaal verschijnsel in het voetbal.”

Over een kleine maand speelt Nederland alweer de volgende interlands, te beginnen met een vriendschappelijk duel tegen België. Hopelijk zijn Sneijder en Robben dan weer van de partij.