Vlag van Nederland

Het lijkt een kansloze missie, maar Rafael van der Vaart hoopt stiekem nog op een terugkeer in Oranje. Het laatste duel van de huidige middenvelder van FC Midtjylland was op 11 oktober 2013. Oranje won die dag het WK-kwalificatieduel met Hongarije met 8-1. Ruim drie jaar na dato droomt Van der Vaart stiekem van een belletje van bondscoach Danny Blind.

“Ik heb nog nooit bedankt voor Oranje of gezegd dat ik nooit meer voor het nationale team ga spelen”, aldus Van der Vaart in gesprek met de FIFA. “Ik ben al drie jaar niet opgeroepen, maar je weet nooit wat er kan gebeuren. Het is niet iets waar ik me op focus. Allereerst wil ik spelen voor m’n club en fit blijven, dan zien we wel wat er mogelijk is. Ik zal altijd ja zeggen als Oranje komt, maar op dit moment is er nog geen contact.”

Van der Vaart gaat ook in op de huidige status van Oranje, dat niet meer dan een subtopper lijkt tegenwoordig en het laatste EK met 24 landen zelfs misteL: “Het is lastig om dingen te beoordelen als je er geen onderdeel van bent. Het is een hele andere tijd dan toen ik er nog bij zat. Ik speelde voor Real Madrid en Wesley Sneijder voor Internazionale. Anderen speelden voor Bayern München en FC Barcelona. Nu speelt het grote deel van de selectie voor kleinere clubs in plaats van de grootste clubs van Europa. Dát is het grootste verschil tussen toen en nu.”

Lees meer over: , ,