Vlag van Nederland

Wie is Marvin Zeegelaar eigenlijk?

WK 2018 Door op 4 november 2016 om 13:30 uur

Wie is Marvin Zeegelaar eigenlijk? © Pro Shots

Bondscoach Danny Blind maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor de aankomende duels met België (oefen) en Luxemburg (WK-kwalificatie). Veruit de meest opvallende naam in de 25-koppige selectie is die van Marvin Zeegelaar. Wat weten we eigenlijk van hem?

Marvin Zeegelaar (26) is een Nederlandse voetballer van Surinaamse afkomst en is momenteel speler van Sporting Lissabon, net als Bas Dost. Hij speelde in zijn jeugdjaren bij amateurclubs Real Sranang, AVV Zeeburgia en OSV Oud-Beijerland. Bij de laatste club werd hij gescout door onder meer Volendam en Haarlem, maar ook door het grote Ajax. Die keuze was snel gemaakt en Ajax werd zijn eerst profclub.

Meer over

Zeegelaar speelde in de A2 en werd al snel doorgeschoven naar Jong Ajax. Enkele dagen later, op 12 november 2008 maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal van de Amsterdammers. Zelfs Juventus toonde even interesse, maar Zeegelaar koost voor Ajax en tekende zijn eerste contract. In augustus 2009 maakte hij zijn competitiedebuut, maar verder dan een paar wedstrijden onder Martin Jol kwam hij niet.


De lijst van clubs die Zeegelaar na zijn tijd bij Ajax afwerkte is lang. De manier waarop hij het nu alsnog tot Oranje geschopt heeft is daardoor zeker indrukwekkend te noemen. Na een verhuurperiode aan Excelsior vertrok hij van Ajax naar Espanyol B, in een lagere Spaanse divisie uitkomend. Na slechts vijf duels vertrok hij daar alweer en ging naar Elazığspor in Turkije, waar hij twee seizoenen, inclusief een uitleenperiode aan Blackpool speelde.

Na zijn tijd in Turkije vertrok Zeegelaar naar Portugal, waar hij zijn geluk ging beproeven bij Rio Ave FC. Ondanks dat hij daar lang niet alles speelde werd hij afgelopen zomer voor 400.000 euro gekocht door Sporting Lissabon, dat een afkoopsom van 45 miljoen euro in zijn contract heeft gezet. Daar ontwikkelt hij zich momenteel tot een prima linksback en krijgt hij als beloning een invitatie van bondscoach Danny Blind voor de duels met België en Luxemburg.

Marvin Zeegelaar Highlights from P Foot DVD 8 on .