Na de verloren kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk wacht het Nederlands elftal nu een pittige oeftegenstander. Nederland – België staat woensdagavond op het programma in de Amsterdam ArenA: de derby van de lage landen.

Het is puzzelen voor Danny Blind in aanloop naar het duel, want onze bondscoach kampt met veel afmeldingen. Mede daardoor zijn er wat spelers bij het Nederlands elftal gehaald die je misschien niet één-twee-drie zou verwachten.

De achterste linies zijn redelijk vertrouwd: Maarten Stekelenburg staat op doel en het centrale duo wordt waarschijnlijk gevormd door Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma. Daley Blind zal de linkerbackpositie bestrijken, terwijl de rechtsbackpositie een vraagteken blijft. Blind koos daar in het verleden voor Joël Veltman, maar zou daar ook zomaar nieuwkomers Joshua Brenet of Marvin Zeegelaar neer kunnen zetten.

Stijn Schaars lijkt zich, afgaande op de training, op kunnen maken voor een terugkeer in het Nederlands elftal. Bij afwezigheid van Kevin Strootman neemt hij rol van controleur op zich. Dankzij de fitte Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum blijft de rest van het middenveld wel intact.

Het experiment om Wesley Sneijder op linksbuiten te posteren leek in de vorige duels geslaagd, dus zal Blind waarschijnlijk weer voor die optie te kiezen. In de spits staat Vincent Janssen. Op de rechterflank staat Jeremain Lens.

Dit is de definitieve opstelling van Nederland:

Dit is de opstelling van Nederland – Belgie van 9 November 2016.