Vlag van Nederland

Sneijder verlangt terug naar glorietijden

WK 2018 Door op 9 november 2016 om 10:17 uur

Sneijder verlangt terug naar glorietijden © Pro Shots

Wesley Sneijder is één van de weinige spelers die overgebleven is uit de tijd dat het stukken beter ging met Oranje. De kleine middenvelder kijkt met weemoed terug naar die tijd, zo zegt hij tegen Metro Nieuws.

“Wat ik nu ga zeggen, meen ik écht”, zegt Sneijder. “Als ik het niet meer leuk zou vinden om international te zijn, was ik hier nu niet. Maar het is niet meer zo dat we naar een stadion rijden en weten dat we gaan winnen en het alleen nog maar de vraag is met hoeveel. Die tijd is voorbij.”

Meer over

Sneijder vertelt verder over de vervlogen tijden: “Dat mis ik, ja. Ik hoop dat we dat in de toekomst weer kunnen creëren, al zal ik er zelf dan geen onderdeel meer van uitmaken. Onze huidige groep heeft ook genoeg kwaliteit om naar een dergelijk niveau toe te groeien. Maar als je continu te maken krijgt met blessures, is dat erg lastig. Daar baal ik van.”


Ook bij zijn club Galatasaray kijkt men vreemd op van namen als Bart Ramselaar en Joshua Brenet: “Ze vinden het vreemd en kennen veel spelers niet. Het is voor mij natuurlijk ook wel leuk om al die nieuwe gezichten te zien. Ik ben erg benieuwd hoe ze het allemaal gaan doen. Maar het is jammer dat we het tijdens interlandperiodes niet steeds met dezelfde groep kunnen doen. Want daar willen we uiteindelijk naar toe: met een vast geheel naar het WK toewerken.”