Het Nederlands elftal leek gisteravond af te stevenen op een 1-0 overwinning, totdat Yannick Carrasco tien minuten voor het fluitsignaal raak schoot. De tegentreffer was niet onverdiend, maar wel zuur, zo laat Sneijder weten: ”Ik vind dat we de zege uit onze handen hebben laten glippen. Tot aan het tegendoelpunt hebben we vrijwel niets weggegeven, op een grote kans van Romelu Lukaku na dan.”

Voorafgaand aan de oefeninterland met België vreesde Oranje voor de aanvallende krachten van de Rode Duivels maar volgens Sneijder zijn die keurig bedwongen: ”Het is positief dat we weinig weggaven. Het compact staan en de kleine ruimtes dichtlopen, ik denk dat we dat vandaag goed gedaan hebben.”

Ondanks een keurig resultaat blijft ‘Wes’ toch kritisch op zijn elftal: ”Ik vind dat we het in balbezit veel rustiger hadden moeten doen en vaker aan de andere kant hadden moeten zoeken. Op die manier kom je beter in de wedstrijd. Het is zuur dat we op het einde die 1-1 om de oren kregen. Al met al is dit wel een verdiende uitslag.”

Zondag speelt Nederland in en tegen Luxemburg een belangrijk duel in de kwalificatie voor het WK in 2018. Kort maar vol vertrouwen blikt Sneijder vooruit: ”Dat zijn altijd gevaarlijke duels, maar het mag duidelijk zijn dat we daar naar toe gaan om te winnen.”