Vlag van Nederland

Oranje op jacht naar record in Luxemburg

WK 2018 Door op 11 november 2016 om 12:13 uur

Oranje op jacht naar record in Luxemburg © Pro Shots

Behalve de drie punten staat er voor het Nederlands elftal nog iets op het spel in Luxemburg aanstaande zondag. Oranje gaat daar namelijk op jacht naar een record. Nederland hoopt zondag voor de negende keer op rij Luxemburg te verslaan, en dat zou een record betekenen.

Als dat lukt om te winnen tegen de voetbaldwerg dan evenaart Nederland de zegereeksen die het ook heeft neergezet tegen Cyprus en Hongarije. Van die twee landen heeft het Nederlands elftal eveens negen keer op rij gewonnen.

Meer over

Nederland en Luxemburg stonden zestien keer eerder tegenover elkaar. Die wedstrijden leverden in totaal dertien overwinningen voor Oranje op, twee keer won Luxemburg en eenmaal werd het gelijk. De laatste zege van Luxemburg was op 30 oktober 1963. Daarna wist Oranje acht keer te winnen.


De laatste twee duels onder bondscoach Marco van Basten werden echter met slechts 1-0 en 0-1 gewonnen, een zekerheid is winst aanstaande zondag dus niet. Mocht het Oranje lukken om zowel zondag als over een aantal maanden tegen Luxemburg te winnen dan is het record officieel in handen.