Vlag van Nederland

“We moeten die gasten niet op adem laten komen”

WK 2018 Door op 11 november 2016 om 17:11 uur

"We moeten die gasten niet op adem laten komen" © Pro Shots

Arjen Robben is er duidelijk op gebrand om zijn terugkeer in het Nederlands elftal gedenkwaardig te maken. In gesprek met het ANP zweept hij zijn teamgenoten vast op voor de kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg.

“Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat we op voorhand niet tevreden mogen zijn met 1-0 of 2-0”, is de Oranje-aanvoerder duidelijk. “We moeten met elkaar een heel intensieve wedstrijd spelen, die gasten niet op adem laten komen. Dan kunnen we daar een goede overwinning boeken.”

Meer over

Hij vervolgt: “Het gaat in de eerste plaats om winnen, klaar uit. Maar ik ben wel van mening dat we daarheen moeten gaan met als instelling: erop en erover. Knallen met z’n allen.”


Robben sloeg het oefenduel tegen België over om fit te kunnen zijn voor het aankomende duel. De topaanvaller sluit niet uit dat hij demonstratiepotjes vaker gaat overslaan. “Ik moet altijd goed kijken wat voor mij fysiek gezien het juiste is”, legt hij uit. “Ik ben er zes maanden uit geweest, dan moet je het goed opbouwen. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar wel op de goede weg. Daar moet ik slim mee omgaan. Het gaat alleen om kwalificatie voor het WK, in oefenwedstrijden valt niets te winnen.”