Vlag van Nederland

De vermoedelijke opstelling voor Luxemburg – Nederland

WK 2018 Door op 13 november 2016 om 09:14 uur

De vermoedelijke opstelling voor Luxemburg - Nederland © Pro Shots

Vanavond staat in het Stade Josy Barthel in Luxemburg stad de WK-kwalificatiewedstrijd Luxemburg – Nederland op het programma. Het Nederlands elftal moet in het groothertogdom drie punten pakken om aansluiting te houden op de eerste twee plaatsen in de groep.

Blind gaf gisteren aan met een aanvallend team ten strijde te willen trekken: “Luxemburg zal het spel wel aan ons laten, daar heb ik mijn formatie al op aangepast”, zei Blind op de persconferentie. “We spelen 4-3-3 en ook de middenvelders zijn aanvallend ingesteld.”

Meer over

Maarten Stekelenburg zal gewoon op doel staan. Voor hem staat Daley Blind als linksback en in het centrum zullen Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma het hart van de defensie vormen. Als rechtsback staat vermoedelijk Joël Veltmam, al zou het ook kunnen dat Blind voor Brenet kiest.


De plek als verdedigende middenvelder, waar na afwezigheid van Kevin Strootman ook Stijn Schaars wegviel, kan worden ingenomen door Jordy Clasie of Bart Ramselaar, waarbij laatsgenoemde de beste papieren heeft in verband met zijn aanvallende impulsen. Daarvoor staan Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum, die voor de aanvoer naar de aanvallers moeten zorgen.

Voorin staat normaal gesproken als hangende linksbuiten Wesley Sneijder. De man in de spits zal Bas Dost zijn en de terugkerende Arjen Robben zal op rechts staan.

Onze vermoedelijke opstelling voor Luxemburg – Nederland:
Stekelenburg; Veltman, Bruma, Van Dijk en Blind; Clasie, Wijnaldum en Klaassen; Sneijder, Dost en Robben.

Het duel Luxemburg – Nederland begint vanavond om 18.00 uur en wordt uitgezonden door de NOS.