Vlag van Nederland
Memphis bezorgt Oranje de overwinning

Memphis bezorgt Oranje de overwinning

WK 2018

Nederland heeft vanavond een verdiende 3-1 overwinning geboekt op Luxemburg, maar zo gemakkelijk als die uitslag klinkt werd het zeker niet.

Er leek in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht voor Oranje, dat heer en meester was in Luxemburg-Stad. Dat overwicht werd na een klein halfuur uitgedrukt in het doelpunt van de teruggekeerde Arjen Robben.

De blijdschap over die goal bleek van korte duur, want even later veroorzaakte basisdebutant Joshua Brenet op knullige wijze een strafschop. Dat cadeautje werd gretig uitgepakt door de Luxemburgers, die de stand gelijktrokken.

Na rust was er een nieuwe domper voor het Nederlands elftal: routiniers Arjen Robben en Wesley Sneijder bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Steven Berghuis en Memphis Depay.

Maar het was juist invaller Memphis die Oranje de felbegeerde overwinning bezorgde. Eerst kopte hij prima binnen op een voorzet van Daley Blind, waarop de aanvaller de wedstrijd later in het slot gooide met een welgemikte vrije trap.

Het bleef bij 1-3, waardoor Oranje de tweede plek van directe concurrent Zweden op doelsaldo overneemt. Die tweede plaats geeft recht op de play-offs voor een WK-ticket.

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: ,