Vlag van Nederland

Blind: ‘Memphis geen verrassing’

WK 2018 Door op 13 november 2016 om 21:26 uur

Blind: 'Memphis geen verrassing' © Pro Shots

Bondscoach Danny Blind was na afloop van LuxemburgNederland (1-3) vooral gelukkig met de drie punten die zijn ploeg pakte. Oranje had het vooral in de eerste helft lastig met Luxemburg, maar twee goals van Memphis Depay zorgde voor een 1-3 overwinning.

Blind was niet verbaasd over de belangrijke rol van Memphis Depay, die in de rust inviel voor Wesley Sneijder. “Toen ik in de aanloop naar deze wedstrijd besloot met Wesley als linksbuiten te starten, heb ik tegen Memphis gezegd dat hij ook een basisplaats verdiende. Omdat zijn werkhouding en gedrevenheid goed zijn. Dit is dan uiteindelijk een mooie beloning voor hem en voor het team.”

Meer over

Vlak voor rust kreeg Oranje een domper te verwerken toen de 1-1 viel uit een penalty. Tijdens de rust bleef ook nog eens sterspeler en doelpuntenmaker in de eerste helft Arjen Robben achter in de kleedkamer. Blind bracht Berghuis voor Robben en verving Wesley Sneijder door Memphis.


Blind hield ondanks de problemen vertrouwen in een goede afloop: “Ik ben er in blijven geloven dat het goed zou komen. Maar de kleine landen zijn niet zo klein meer als voorheen, we lopen niet even makkelijk naar 0-7 of 0-8. Maar je moet gewoon zorgen dat je er niet over struikelt, en dat is gelukkig ook niet gebeurd.”

Blind gaat verder:”Zweden won hier 0-1, ze pakten een punt in Wit-Rusland en Bulgarije won maar met 4-3. Je moet je ogen niet sluiten voor de realiteit. Luxemburg heeft een heel aardige generatie met veel spelers die in België en Duitsland spelen. Verdedigend is het matig, dat heb je kunnen zien want we kregen veel kansen. Maar dit is het beste Luxemburg aller tijden.”