Vlag van Nederland

Stekelenburg: ‘Ik ben wel veranderd ja’

WK 2018 Door op 15 november 2016 om 21:38 uur

Stekelenburg: 'Ik ben wel veranderd ja' © Pro Shots

Maarten Stekelenburg is terug onder de lat bij het Nederlands elftal. Bijna vier jaar lang maakte hij echter geen deel uit van de selectie van Oranje. Van 16 oktober 2012 tot 7 oktober 2016 keepte de de 58-voudig international niet. In een uitgebreid interview met Voetbal International doet hij zijn verhaal.

Hij sprak in die tijd ook niet met de bondscoaches van dienst. Die merkte op dat Stekelenburg veranderd is: “Ik had de bondscoach al een paar jaar niet gesproken. We hebben in die periode ook nooit gebeld, of zo. Dus in dat licht is het niet raar dat ze me veranderd vonden. Want wie verandert niet in vier jaar? Ik ben ouder geworden, meer ervaren, rústiger. Ik was opeens een routinier tussen veel jonge jongens. Wie ouder wordt, is veel minder met zichzelf bezig.”

Meer over

Stekelenburg had een lastige tijd bij Fulham en AS Monaco, maar krijgt tegenwoordig het vertrouwen van Ronald Koeman. Hij heeft er ook vertrouwen in dat het weer goed komt met Oranje: “We bezig aan een transitie. We hebben een goed team als we het met z’n állen doen. Misschien had Oranje vroeger individueel meer kwaliteit, alleen geeft dat dan altijd de doorslag? Neem het WK van twee jaar terug in Brazilië. Niet dat ik dat nou op de voet heb gevolgd, want het deed nogal pijn dat ik er niet bij was, maar ze haalden wel de halve finale waarin ze pas na strafschoppen werden uitgeschakeld. De basis toen, was het team. Nou, nu moet dat weer onze kracht worden.”