Vlag van Nederland

Jeroen Zoet haalt uit naar Danny Blind

WK 2018 Door op 1 december 2016 om 09:27 uur

jeroen-zoet © Pro Shots

Jeroen Zoet is zeer ontevreden met zijn rol als reservedoelman bij het Nederlands elftal. De sluitpost van PSV was tot aan september vaste waarde in het doel van Oranje, maar werd pardoes ingeruild voor zijn collega Maarten Stekelenburg. Een onbegrijpelijke keuze van Blind, zo laat hij weten in Helden.

”In september speelde ik tegen Griekenland en Zweden, een maand later meldde ik me weer bij Oranje met het idee: ik ga weer spelen”, aldus de goalie. ”Toen volgde de mededeling van Danny Blind en Frans Hoek dat ik niet zou spelen, dat was een klap.”

Meer over

”De bondscoach had in mijn optiek ook geen goede reden om me te wisselen, hij zag toen meer in Maarten Stekelenburg dan in mij. Het enige wat ik kon doen, wat het een plek geven en keihard blijven trainen.”


Ondanks het harde besluit van Blind heeft Zoet de strijd nog lang niet opgegeven: ”Mijn eerste prioriteit blijft PSV, als ik daar goed en steady speel, kunnen ze ook bij Oranje niet meer om me heen. De periode van een onomstreden eerste keeper was bij Oranje, zoals in de tijd van Van der Sar, is er nu niet meer.”