Vlag van Nederland

De Boer gelooft in Blind: “Zonder kleerscheuren naar het WK”

WK 2018 Door op 8 januari 2017 om 15:48 uur

De Boer gelooft in Blind © Pro Shots

Het vertrouwen in het Nederlands elftal lijkt tot een dieptepunt gedaald, maar er is in ieder geval één iemand die nog gelooft in het nationale team: Frank de Boer. De oefenmeester denkt dat Oranje zich gaat plaatsen voor het WK 2018.

“Ik heb heel veel vertrouwen in Danny Blind”, vertelt de voormalig Ajax-trainer aan VI. “Wanneer je de lijn kunt doortrekken met Wesley Sneijder, Kevin Strootman, Arjen Robben en bijvoorbeeld Georginio Wijnaldum, die het heel goed doet bij Liverpool, dan kunnen we een heel goed Nederlands elftal op de been brengen dat zich zonder kleerscheuren kwalificeert voor het WK.”

Meer over

De Boer ziet daarin wel een belangrijke rol voor de oudgedienden, zoals Arjen Robben. “Zijn aanwezigheid scheelt echt een slok op een borrel. Hij boezemt angst in bij de tegenstander”, vervolgt De Boer. “Laten we hopen dat hij fit is en de kar weer kan trekken, dan heb ik er alle vertrouwen in met de huidige selectie. Naast de uitzonderlijke klasse van Robben ben ik fan van Sneijder. Ik hoop echt dat hij fit blijft, want we hebben zijn ervaring en kwaliteiten nodig.”