Vlag van Nederland

‘Nederland moet van Leeuwinnen gaan houden’

EK 2017 Door op 23 januari 2017 om 09:39 uur

© Pro Shots

Nog een half jaar, dan staat het EK 2017 voor vrouwen op het programma. Het toernooi wordt gehouden in Nederland, en vooral daarom wil Oranje natuurlijk goed voor de dag komen. “Wij zijn… één team, wij zijn… goud, dit is… ons EK!”, zo luidt de yell van de Oranjevrouwen dan ook. De vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman en assistent Foppe de Haan waren afgelopen week op trainingskamp in La Manga aan de Spaanse Costa Blanca.

De voetbalsters van Oranje willen hetzelfde teweeg brengen als de handbaldames deden tijdens de laatste grote toernooien: “De handbalsters zijn net wat verder in hun ontwikkeling, maar het zit er ook bij ons in”, aldus Wiegman. “Nederland houdt van de handbalsters”, zegt verdediger Merel van Dongen. “We willen allemaal dat mensen naar ons gaan kijken en dat ze zeggen: zo, die meiden kunnen echt goed voetballen.”

Het goede weer was helaas voor de dames en assistent bondscoach Foppe de Haan ver te zoeken. Verder heeft De Haan overigens niets te klagen. “De vrouwen trainen prima. Ze doen hun werk en zeuren niet. Net kerels.”