Vlag van Nederland

International van de week: opnieuw Bas Dost

WK 2018 Door op 6 maart 2017 om 08:43 uur

International van de week: opnieuw Bas Dost © Pro Shots

Opnieuw was hij dit weekend belangrijk voor zijn club, niet voor de eerste keer dit seizoen. We kunnen dus niet anders dan Bas Dost uitroepen tot international van de week. Dost leverde een panklare assist af met zijn hoofd, en had daarmee een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel van zijn club Sporting Lissabon tegen Vitoria Guimarãe

Steeds vaker komt de vraag, moet Bas Dost niet dé nummer één spits van Oranje zijn? Met Vincent Janssen die maar nauwelijk speelt bij Tottenham, en Luuk de Jong die dit seizoen ook nog niet zijn beste vorm heeft laten zien, kent Bas Dost in elk geval in clubverband veruit het beste seizoen. Het Chinese Tianjin bracht zelfs een bod van naar verluidt veertig miljoen euro uit op Dost, die echter besloot in Portugal te blijven.

Meer over

Voor bondscoach Danny Blind is de vorm van Dost in elk geval goed nieuws. Oranje speelt al over drie weken op 25 maart in Sofia de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije. Drie dagen later volgt de vriendschappelijke interland tegen Italië.