Een zeer opvallend bericht vanuit de Italiaanse media vandaag. Volgens de Italiaanse sportkrant Gazzetta Dello Sport heeft Internazionale een principe-akkoord bereikt met Oranje-verdediger Stefan de Vrij. De centrale verdediger staat momenteel onder contract bij Lazio Roma.

De Vrij maakte in de zomer van 2014 de overstap van Feyenoord naar Rome. Zijn contract in de Italiaanse hoofdstad loopt nog tot door medio 2018. Hij zou naar verluidt bij Inter een contract voor vier jaar kunnen tekenen, met een jaarsalaris van ruim 3 miljoen euro.

De clubs Inter en Lazio hebben volgens de krant overigens nog geen overstemming bereikt over de afkoopsom. Aanvankelijk bedroeg de vraagprijs rond de 30 miljoen euro. De Romeinse clubleiding zou inmiddels al zijn gezakt naar een bedrag van om en nabij de 20 miljoen euro.

Op 28 maart as. speelt Oranje toevalligerwijs tegen Italië in een oefenduel. De kans dat Stefan de Vrij dan in actie komt is groot, omdat bondscoach Danny Blind met personele problemen kampt in de achterhoede.