Vlag van Nederland

‘Ik selecteer altijd op kwaliteit’

WK 2018 Door op 8 maart 2017 om 13:35 uur

© Pro Shots

Bondscoach Danny Blind maakt later vandaag zijn selectie bekend voor de duels met Bulgarije(25 maart) en Italië(28 maart). De laatste keer dat Blind zijn selectie bijeen had is alweer vier maanden terug. Hij heeft de meeste van zijn spelers in de tussentijd niet of nauwelijks gesproken.

“Ze zijn onderdeel van die club, dat is waar ze dagelijks mee bezig zijn. Wel zoek ik contact als er iets gebeurt, bijvoorbeeld een blessure of als ik mij afvraag waarom iemand niet meer speelt”, zegt Blind tegen de KNVB.

Meer over

De aanvoerders Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman spreekt hij wel: “Ik ben dan benieuwd hoe zij tegen de komende wedstrijden, het elftal en de speelwijze aankijken. Uiteindelijk bepaal ik die, maar tot op zekere hoogte doe je dat ook met je aanvoerders.”


De bondscoach maakt later vandaag zijn selectie bekend: “Het is aan mij en mijn staf om keuzes te maken en die zijn altijd gebaseerd op kwaliteit. Die is leidend om resultaat te boeken. Als er meerdere spelers kwalitatief even goed zijn, dan spelen componenten als speelminuten en fitheid een rol. Maar alles heeft zijn grenzen. Dat is aan mij om te bepalen.”

Blind legt verder uit: “Het heeft ook te maken met het niveau waarop je acteert. Als je bij Manchester United of Tottenham Hotspur speelt, dan is het niet vanzelfsprekend dat je altijd speelt.”