Vlag van Nederland

Nederlandse internationals op dreef

WK 2018 Door op 13 maart 2017 om 09:34 uur

'We moeten stijgen op FIFA-ranking' © Pro Shots

Bondscoach Danny Blind zal een goed weekend achter de rug hebben. Hij zag enkele van zijn spelers erg mooie dingen doen dit weekend, en met het oog op de confrontatie met Bulgarije, later deze maand, is dat een welkome verrassing.

In Portugal liet spits Bas Dost opnieuw zien in een prima vorm te verkeren. Wat heet, de spits van Sporting Lissabon scoorde zaterdag tegen CD Tondela maarliefst 4x in het met 1-4 gewonnen duel van zijn ploeg. Een duidelijker signaal kon de aanvaller bijna niet afgeven aan de bondscoach.

Meer over

Ook de andere aanvallers lieten van zich horen. Zo scoorde Memphis Depay tweemaal voor zijn club Olympique Lyon, waar hij helemaal lijkt te zijn opgeleefd na de winterse transfer van Manchester United naar Frankrijk. Vooral het tweede doelpunt van Depay was magistraal.


Als laatste nog goed nieuws uit Engeland, waar Vincent Janssen zijn eerste velddoelpunt voor de Spurs maakte. Hij heeft er lang op moeten wachten, maar in de FA Cup tegen Milwall was het eindelijk raak. De spits zelf was zeer opgelucht, en zijn teamgenoten waren eveneens erg blij voor de Nederlander. Ook Wijnaldum wist voor Liverpool het net te vinden.