Vlag van Nederland

International van de week: alweer Bas Dost

WK 2018 Door op 13 maart 2017 om 10:53 uur

International van de week: alweer Bas Dost © Pro Shots

Toegegeven, het was niet eenvoudig deze week om een international van de week te kiezen. Maar als je vier doelpunten maakt dat verdien je deze titel gewoon, ook al ben je vorige week ook al speler van de week geweest. Bas Dost maakte dit weekend alle vier de doelpunten voor zijn club Sporting Lissabon tegen laagvlieger CD Tondela. Hij won de titel van international van de week voor ons daarmee nipt van Memphis Depay, die een erg goede wedstrijd speelde voor Lyon en tweemaal scoorde. Vooral de tweede goal van Depay, een schot vanaf de middenlijn, mocht er zeker zijn.

De discussie over de spitspositie van Oranje zal weer losbarsten de komende weken. Nummer één van de laatste interlands, Vincent Janssen, speelt maar weinig bij zijn club en ondanks dat hij afgelopen weekend zijn eerste velddoelpunt maakte voor Tottenham is hij zeker nog niet in de vorm waarin hij vorig seizoen bij AZ stak. Ook Luuk de Jong laat dit seizoen niet zien dat hij in allerbeste vorm verkeert.

Meer over

En dus lijkt Bas Dost de beste papieren te hebben, maar Dost en Oranje is nog lang niet altijd een goed huwelijk. Mede omdat Oranje niet met echte buitenspelers speelt is het voor klassieke spits Dost moeilijk voetballen in Oranje. Dost is een echte afmaker, en niet iemand die de bal heel goed vasthoudt en klaar legt voor anderen.


Wie Blind dus straks in de spits zal posteren is afwachten, maar onze international van de week Bas Dost heeft in elk geval weer zijn visitekaartje afgegeven.