Na het succesvolle weekend, waarin de aanvallers van Oranje het niet aardig wisten te vinden, heeft bondscoach Danny Blind maandagavond opnieuw slecht nieuws voor zijn verdediging gekregen.

Een van de weinige beschikbare centrale verdedigers, Stefan de Vrij, is maandagavond in het competitieduel van zijn club Lazio Roma met Torino uitgevallen met een knieblessure. De verdediger bleef in de rust in de kleedkamer vanwege een pijnlijke rechterknie.

Een blessure zou zeer slecht nieuws zijn voor het Nederlands elftal, want we zitten al niet zo breed in de verdedigers. Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk ontbreken sowieso bij Oranje vanwege blessures. In de voorlopige selectie van Blind zitten verder nog Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Stoke City) en Joël Veltman (Ajax) als verdedigers.

Oranje speelt op 25 maart de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije en drie dagen later staat het oefenduel met Italië op het programma.

Update (dinsdag 14.15 uur):

Dinsdagmiddag komt er gelukkig goed nieuws vanuit Italië. De Vrij heeft daar een scan ondergaan en daaruit is geen schade aan zijn rechterknie geconstateerd.

Het lijkt er dus op dat hij zich volgende week gewoon in Noordwijk kan melden als de selectie van Oranje bij elkaar komt.’De onderzoeken hebben geen problemen aan het licht gebracht. Ik herstel goed’, zo twitterde De Vrij.