Danny Blind maakte gisteren zijn definitieve selectie bekend, en daarin werd duidelijk dat de bondscoach niet onder de indruk is van PSV op het moment. De bondscoach riep Bart Ramselaar, Luuk de Jong en Davy Pröpper niet op voor de definitieve Oranje-selectie, waardoor Jeroen Zoet de enige PSV’er is in Oranje.

Tegen AD Sportwereld legt hij uit: “Ik heb er ook wel eens zeven in mijn groep gehad,”aldus Blind. “Deze keer ligt dat anders, en dat heeft ook met een factor als vorm te maken natuurlijk. Wat dat betreft zegt het wel iets over de periode die PSV doormaakt, ja.”

De keuze om Bart Ramselaar niet op te roepen was een lastige: “Dat vond ik nog best een lastige. Bart is gewoon een goede speler, en een goeie jongen om erbij te hebben bovendien. Het zegt wel iets dat hij ook heel graag in Jong Oranje wil spelen. Maar hoe dan ook: zijn tijd komt echt nog wel.”

De keuze om Pröpper niet op te roepen was een keuze tussen hem en Toornstra: “In het geval Pröpper was het een keuze tussen hem en Jens Toornstra. Dat is ook een goed teken: blijkbaar hebben we dat soort keuzes te maken inmiddels.”