Vlag van Nederland

Janssen: ‘Blij met het vertrouwen’

WK 2018 Door op 21 maart 2017 om 10:54 uur

Janssen: 'Blij met het vertrouwen' © Pro Shots

Vincent Janssen was tot dusver een ware sensatie bij Oranje. Na zijn transfer van AZ naar Tottenham Hotspur heeft de spits echter weinig gespeeld, waarmee zijn positie in de spits van het Nederlands elftal ook serieus op de tocht staat. Zeker aangezien concurrent voor die positie Bas Dost een geweldige tijd doormaakt.

De spits heeft echter met Blind gesproken, en geniet nog altijd vertrouwen:”Ik heb in de winterstop een goed telefonisch gesprek gevoerd. De inhoud van het gesprek houd ik tussen ons. En we moeten het niet groter maken dan het was, want zo groot was het niet.”

Meer over

Wel hebben ze over de huidige situatie en de toekomst gesproken: “Het ging erover hoe het er toen voor stond. Ik heb bij meerdere mensen advies ingewonnen en het was voor mij heel snel duidelijk dat ik me volledig op Tottenham zou gaan richten.”


Dankzij een doelpunt vorige week meldt de spits zich toch met een goed gevoel bij Oranje: “Ik voel me goed hier en de lijn van het Nederlands elftal wil ik doortrekken. Ik heb er heel veel zin in, want het zijn tegen Bulgarije en Italië twee belangrijke wedstrijden”, aldus Janssen. “Ik heb bij Tottenham niet heel veel minuten gemaakt, maar voel me fit. Tegen Zweden en Frankrijk hebben we onnodig punten laten liggen. Iedereen is echter positief gestemd, want we hebben nog alle kansen naar het WK te gaan. Daar gaan we vol voor.”