Vlag van Nederland

Voorbeschouwing Bulgarije – Nederland

WK 2018 Door op 25 maart 2017 om 18:52 uur

Voorbeschouwing Bulgarije - Nederland © Pro Shots

Nederland trapt om 20:45 af voor de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije, in het stadion Vasil Levski in Sofia. We weten niet al te veel over de kwaliteiten van Bulgarije, maar van onderschatting mag uiteraard geen sprake zijn.

Wat we wel weten is dat Nederland móet winnen om zicht te houden op plaatsing voor het WK 2018 in Rusland. Bondscoach Danny Blind heeft daar wel vertrouwen in, als noemt hij Nederland nog geen wereldtop. “We kunnen een kwalitatief sterk team opstellen, maar we zijn geen wereldtop. We moeten groeien, er is potentie”, aldus de keuzeheer.


Meer over

Het lijkt erop dat Blind er vanavond voor kiest in ieder geval één routinier buiten de basis te houden: Davy Klaassen speelt waarschijnlijk op de 10-positie, in plaats van Wesley Sneijder.

Daarnaast heeft Blind de nodige problemen in de achterhoede. Stefan de Vrij leek sinds lange tijd weer inzetbaar, maar hij moet alsnog verstek laten gaan. Zijn Lazio-teamgenoot Wesley Hoedt mag daarom hopen op zijn debuut, met naast hem vertrouwd gezicht Bruno Martins Indi.

Als we reeël zijn, zal Nederland waarschijnlijk geen eerste meer worden in de poule, maar als de ploeg van Blind blijft winnen slaat het wel een gat met de concurrentie voor de tweede plek.

Bulgarije heeft één van zijn laatste 3 interlands gewonnen, de andere twee wedstrijden werden verloren tegen Frankrijk en Zweden. De Bulgaren wonnen van de Wit-Russen, waarvan ook Nederland wist te winnen. Nederland heeft twee van zijn laatste vier wedstrijden gewonnen, één verloren en één gelijkgespeeld. Hiermee heeft Nederland 1 punt meer dan de Bulgaren die met 6 punten op een vierde plek staan in poule A.

We zien verder dat Bulgarije tijdens deze kwalificatie zes doelpunten voor en tien doelpunten tegen heeft. Je kunt hieruit concluderen dat ze naast een redelijke aanval, een mindere verdediging hebben. Bekende spelers die we kennen zijn doelman Nikolay Mihaylov, die een verleden heeft bij FC Twente, en oud-PSV’er Stanislav Manolev. De kans dat Mihaylov speelt tegen Oranje is aanwezig, omdat de eerste doelman geblesseerd raakte.