Vlag van Nederland

Oranje-spelers zetten zich in voor Maxima Centrum

WK 2018 Door op 22 maart 2017 om 11:10 uur

Oranje-spelers zetten zich in voor Maxima Centrum © Twitter Pascal Kamperman

De spelers van het Nederlands elftal en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht hebben woensdag op een mooie manier een samenwerking bekend gemaakt. De Oranje-internationals hebben tijdens een speciale persconferentie bekend gemaakt dat zij op hun kosten in het centrum voor kinderoncologie een binnentuin laten aanleggen.

Kinderen met kanker kunnen hier samen sporten tijdens hun strijd tegen de vreselijke ziekte. Het Prinses Máxima Centrum, dat volgend voorjaar de deuren van het nieuwe gebouw opent, is dan het grootste zorg- en researchcentrum voor kinderen met kanker in Europa.

Meer over

Wesley Sneijder zei vol trots tegen AD Sportwereld dat Oranje blij is dat het een steentje bij kan dragen:”Het Prinses Máxima Centrum doet er alles aan om kinderen met kanker de grootste kans op genezing te bieden. En dat op zo’n manier dat ze zo min mogelijk bijwerkingen tijdens en na de behandeling hebben. Wij hebben gekeken hoe wij als spelers iets aan het centrum konden toevoegen. Dat werd de Sporttuin. Beweging, buitenlucht en met elkaar spelen en sporten zijn namelijk erg belangrijk. En dat is niet iets dat wíj verzinnen. De professionals van het Prinses Máxima Centrum hebben ons verteld dat dit de weerbaarheid van de kinderen vergroot en dat ze sneller herstellen van de zware behandelingen.”


Diana Monissen, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum is erg blij met de gift van Oranje: “We zijn trots en blij dat het Nederlands elftal kinderen met kanker op deze manier ondersteunt. Het is geweldig dat de voetballers aandacht hebben voor ons centrum, dat net als hun team een Oranje tintje heeft. En zoals zij topsport bedrijven, willen wij topzorg verlenen. De Sporttuin is een van de unieke facetten van ons centrum. We kunnen niet wachten die volgend jaar samen in gebruik te nemen.”