Vlag van Nederland

Robben stelt fans gerust

WK 2018 Door op 22 maart 2017 om 16:19 uur

Robben stelt fans gerust © Pro Shots

Goed nieuws uit het kamp van Oranje; Arjen Robben heeft aangegeven dat het goed met hem gaat. Volgens Robben hoeven we ons absoluut geen zorgen te maken.

“Nee, absoluut niet. Het is vandaag woensdag, de wedstrijd is pas zaterdag. Ik heb voluit getraind. Niks aan het handje”, benadrukt Robben tegen NOS. “Ik weet niet of ik sterker dan ooit ben, maar ik voel me lekker. Ik zit goed in m’n vel en ben nu lange tijd fit. Ik heb plezier en dat hoop ik over te brengen op deze ploeg.”

Meer over

Robben is ook blij met de vorm van enkele van zijn teamgenoten, die goede keuzes gemaakt hebben volgens hem: “Ik doel dan op Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. Zij spelen nu heel goed op een hoog niveau, bij een Europese topclub. De kwaliteit is er wel, maar we moeten het allemaal nog maar laten zien.”


Robben gebruikt zijn rol als aanvoerder om mee te denken met de bondscoach: “Als aanvoerder kun je je voorkeur uitspreken. Maar ik vul niet de opstelling in. Ik kan wel voorzetten geven”, legt Robben uit voor de camera.

Robben is vol vertrouwen op een goed resultaat tegen Bulgarije aanstaande zaterdag: “Ik denk dat Bulgarije best wel een aardige ploeg heeft. Maar ik heb een goed gevoel. Ik weet niet waar het op gebaseerd is. Misschien omdat bijna iedereen fit is.”