Vlag van Nederland

‘Dost zal elke keuze accepteren’

WK 2018 Door op 22 maart 2017 om 19:27 uur

'Dost zal elke keuze accepteren' © Pro Shots

Bas Dost is in bloedvorm, de spits scoort aan de lopende band voor zijn club Sporting Lissabon en is momenteel zelfs bijna topscorer van Europa. Tóch is Dost niet zeker van een basisplaats. Nota bene een speler die maar nauwelijks speelt bij zijn club en dit seizoen pas één officieel doelpunt maakte aast op zijn plek in de spits van Oranje.

Bas Dost ziet wel wie er speelt zaterdag: “Ik heb geleerd om daar niet mee bezig te zijn. We zullen zien hoe het uitpakt. Ik heb vrede met elke beslissing”, zegt hij tegen NOS.

Meer over

In Oranje is Dost niet altijd zichzelf en stokt de doelpuntenmachine weleens. Zo ook tegen Luxemburg, toen hij wel een kans kreeg. “Ik had toen graag willen scoren, maar het was niet mijn beste wedstrijd”, erkent hij.


Dost heeft het overigens geweldig naar zijn zin in Portugal: “Ik weet niet of het de beste keus van mijn leven is geweest, maar wel een goede. Ik had vier jaar in Duitsland gespeeld, dus ik vond het tijd voor iets nieuws. Ik moest wel wennen aan het leven in Portugal. In Nederland en Duitsland is het bij een training altijd stipt op tijd beginnen, maar in Portugal is het normaal als je een kwartier na aanvang nog in de kleedkamer zit.”