Vlag van Nederland

Debutant Hoedt: ‘In Italië wordt verdedigen gewaardeerd’

WK 2018 Door op 22 maart 2017 om 19:39 uur

Debutant Hoedt: 'In Italië wordt verdedigen gewaardeerd' © Pro Shots

Wesley Hoedt is voor het eerst bij Oranje, en daar is hij uiteraard enorm blij mee. Hij vindt echter dat hij zijn selectie zelf heeft verdiend:”Dat ik nu bij de selectie van Oranje zit, heb ik volgens mij echt afgedwongen’’, zegt de 23-jarige Hoedt tegen AD Sportwereld.

De verdediger draait een goed seizoen bij zijn club Lazio Roma: “In Italië heb ik inmiddels 52 wedstrijden gespeeld. In de Serie A ben ik absoluut een betere verdediger geworden in vergelijking met de tijd dat ik bij AZ in de eredivisie speelde. Hier bij Oranje voel ik me ook lekker, het voelt ondanks dat het de eerste keer is goed. Ik kende natuurlijk al veel jongens.”

Meer over

Extra mooi voor Hoedt dat dinsdag het duel Nederland – Italië op het programma staat: “Ik ken de Italiaanse spitsen, vorige week heb ik nog tegen Andrea Belotti van Torino gespeeld. Ik denk dat het beeld van mensen in Nederland over de Serie A vaak niet goed is. De ploegen in het linkerrijtje zijn stuk voor stuk goed. En Juventus steekt daar nog bovenuit, hoe ze daar verdedigen is vaak indrukwekkend.”


In Nederland is het oog voor verdedigen minder:”Het is al vaker gezegd, een speler als Chiellini zou in Nederland in jeugdopleidingen misschien zijn afgevallen. Italië is anders, daar wordt verdedigen niet als iets extra’s gezien maar als een pure kwaliteit. Ja, dat vind ik mooi. Of ik het tegen Bulgarije mag laten zien, is afwachten. Dat is aan de bondscoach.”