Vlag van Nederland

Wijnaldum nog steeds even normaal na stap hogerop

WK 2018 Door op 23 maart 2017 om 16:42 uur

Wijnaldum nog steeds even normaal na stap hogerop © Pro Shots

Voor veel mensen is Wijnaldum een van de grote spelers van Oranje. Iedereen die een favoriete opstelling maakt zal hem als één van de eerste op het middenveld zetten. De middenvelder van Oranje, die afgelopen zomer naar Liverpool verkaste, is zich bewust van zijn nieuwe status, maar is nog steeds even bescheiden als daarvoor.

Wijnaldum zelf zegt dat hij nog precies dezelfde speler is die hij al altijd is geweest. Natuurlijk heeft ook hij stappen gemaakt in voetballend opzicht. Maar hij komt hier niet voor zichzelf. ”Ik ben hier om succes te boeken met het team”, vertelt Wijnaldum.


Meer over

Wijnaldum is weer blij dat hij in Nederland mag zijn, samen met de andere spelers van het Nederlands elftal. Hij zal graag zijn steentje bij willen dragen voor het teambelang. Zaterdagavond zal Nederland moeten winnen in Bulgarije, om zich uiteindelijk te plaatsen voor het WK in 2018. Nederland zal als team zo goed als mogelijk presteren. “Daarbij is er geen ruimte voor ego’s”, zegt Wijnaldum resoluut. “We moeten winnen van Bulgarije, er zijn geen excuses. Het WK halen, dat is het belangrijkste.” Daarvoor zal zijn positie op het veld voor Georginio Wijnaldum niet uitmaken, dat is aan de bondscoach.

Woensdag tijdens de training zag het er even minder mooi uit voor Wijnaldum. Door een duel met De Vrij belandde hij op de grond en kreeg daarna een schop van Bruno Martins Indi tegen het hoofd aan. Wijnaldum was een tijdje misselijk en had de neiging om over te geven. Na wat rust op zijn kamer knapte de middenvelder gelukkig weer helemaal op, waardoor hij zaterdag gewoon kan starten tegen Bulgarije.