We spelen morgenavond tegen Bulgarije en een overwinning is een must! Daarom kijken we maar niet terug op het uitduel van afgelopen maart, maar gaan we wat verder terug in de tijd. In aanloop naar het EK 2008 in Polen en Oekraïne speelde we ook twee keer tegen de Bulgaren. Uit werd in 2006 met 1-1 gelijkgespeeld, maar thuis behaalde Oranje een degelijke 2-0 overwinning. Wij tekenen er alvast voor.

Op 8 september 2007 speelde het Nederlands elftal tegen Bulgarije in de Amsterdam Arena. Deze kwalificatiewedstrijd werd gespeeld voor het EK in 2008. De wedstrijd die in Amsterdam plaatsvond werd gewonnen door Nederland met  2-0.

De 1-0 die werd gescoord, kwam van de voet van Wesley Sneijder, die in de 23e minuut een vrije trap vanaf links snoeihard in het doel schoot. Vervolgens werd er in minuut 58 door Ruud van Nistelrooij gescoord. Een goede pass vanaf links die werd gecontroleerd door Van Nistelrooij en die prachtig uit de draai linksonder in de hoek raak schoot.

Een jaar eerder tijdens de eerste ontmoeting van de kwalificatiewedstrijd in Sofia, was de eindstand tussen de twee ploegen 1-1. Toen was het Robin van Persie die de gelijkmaker binnenkopte.

Nederland wist zich te plaatsen voor het EK van 2008. Tevens de achtste deelname aan het Europees Kampioenschap. Nederland bereikte de kwartfinale, maar daar moest de ploeg van bondscoach Marco van Basten het afleggen tegen het Rusland van oud-bondscoach Guus Hiddink. Die wedstrijd werd verloren met 3-1 in het st. Jakob Park, Basel.