Oranje is goed bezig: met de winst tegen IJsland (1-2) is Nederland definitief geplaatst voor het WK2010 in Zuid Afrika. Nederland speelde in het begin een aanvallende wedstrijd, zette druk en al snel (8e minuut) scoorde Nigel de Jong met een kopbal het eerste doelpunt op aangeven van Rafael van der Vaart 0-1. Niet lang daarna (15e minuut) schoot Van Bommel van een meter of 18 raak en was het alweer 0-2. En zo bleef de IJslandse keeper enige tijd schietschijf voor Oranje. Tegen het einde van de 1e helft deed Nederland het rustig aan, misschien zelfs wat saai. Nederland liet wat steken vallen waardoor ook IJsland soms kon doordringen. De wissels Huntelaar, Babel en Mendez da Silva haalde niet veel uit, in tegendeel IJsland in name van Sigurdsson scoort zelf (87e minuut) 1 – 2. Het bleef daarbij. Niettemin zijn we geplaatst voor het WK2010, toch een zaterdagavondfeestje waard.

Kudos gaan naar Van der Vaart (altijd aanspeelbaar) en Nigel de Jong (doelpunt en goed verdedigt) en teleurgesteld zijn we in Robben (Auw, auw..) en Van Persie (Robin geschoten, altijd mis?).

Woensdag tegen Noorwegen en dan kijken we weer verder.