Vlag van Nederland

WK uit zicht voor Oranje na dramatische nederlaag tegen Bulgarije

WK 2018 Door op 25 maart 2017 om 22:38 uur

WK uit zicht voor Oranje na dramatische nederlaag tegen Bulgarije © Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft zichzelf vanavond een brevet van onvermogen opgespeld, door met 2-0 te verliezen van Bulgarije. De oostblokkers zetten in één helft de eindstand op het scorebord. Oranje kon daar helemaal niets tegenover stellen.

Meer over

Iedereen leek ondermaats presteren in de Nederlandse formatie. Dat begon bij Matthijs de Ligt, die tot ieders verbazing in de verdediging was geposteerd. De 17-jarige debutant liet vroeg in de wedstrijd aanvaller Pas Delev glippen, die de 1-0 op het scorebord zette.


Niet veel later schoot diezelfde Delev opnieuw binnen, ditmaal van afstand. Ook daar rammelde de verdediging van Nederland en zag ook doelman Jeroen Zoet er niet goed uit.

Het bleek tevens de eindstand, want een zwak en futloos Oranje kwam nooit echt in de wedstrijd. Bas Dost kreeg nog een aardige kans en Promes was gevaarlijk uit een afstandsschot, maar daar bleef het bij. Een nachtmerrie-scenario voor Oranje, dat nu de tweede plaats in de poule – die recht geeft op play-offs – uit zicht ziet verdwijnen. Zweden wist eerder op de avond ruim te winnen van Wit-Rusland.