Vlag van Nederland
Oranje-spelers kritisch op Blind: "Niet eens met de keuzes"

Oranje-spelers kritisch op Blind: “Niet eens met de keuzes”

WK 2018

Arjen Robben en Wesley Sneijder weigerden gisteravond bondscoach Danny Blind de schuld te geven van het dramatische verlies tegen Bulgarije. Andere spelers waren minder subtiel.

Met name Wesley Hoedt en Georginio Wijnaldum reageerden gefrustreerd op de keuzes van Blind. Hoedt wist al sinds donderdag dat hij geen basisplek zou krijgen.

“Ik ben niet degene die over verkeerde keuzes van de bondscoach moet praten”,  begint de Lazio-verdediger tegenover VI, om daarna te vervolgen: “Ik respecteer zijn keuzes, maar ben het er niet mee eens. Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk vormen normaal samen het centrum en zij zijn allebei rechtsbenig…”

Hij doelt daarmee op de uitspraak van Blind dat hij De Ligt opstelde omdat hij graag een rechtsbenige en linksbenige verdediger in het centrum wilde.

Wijnaldum baalde vooral dat hij er na rust af werd gehaald. “Ik vond het onterecht”, was de middenvelder openhartig tegenover FC Update. “Mijn mening is dat ik op het veld had moeten blijven. Ik vond me namelijk zeker niet de minste op het veld. Maar het is een keuze van de trainer en hij is de baas. Ik had wel op meer krediet gerekend. Ik vind dat ik dat ook wel verdiend heb.”

Auteur: Jildert
Foto: © Pro Shots

Lees meer over: , ,